Lantionpohjan fysioterapia

Fysioterapia on avainasemassa erilaisten lantionpohjan toimintahäiriöiden tunnistamisessa ja kuntoutuksessa.

Lantionpohjan toimintahäiriöistä kärsivät kaikenikäiset. Vaivaa esiintyy erityisesti naisilla. Naisen lantionpohjalle erityisiä vaatimuksia asettavat raskaus, synnytys, sekä hormonaaliset muutokset. Toimintahäiriöitä ovat: virtsankarkailu, ulosteen- ja ilmankarkailu, virtsaamis- ja ulostamisvaikeus, yhdyntäkivut sekä laskeumat.

Lantionpohjan lihasten toimintaa arvioidaan fysioterapiassa haastattelemalla, lantionpohjan lihasten manuaalisella palpaatiolla ja EMG-mittarilla. Asiaa lähestytään kokonaisvaltaisesti tutkaillen mm. arjen ja harrastuksen kuormitustekijöiden vaikutusta, asentoa, hengitystä, liikkuvuutta ja kehonhallintaa.

Ohjattu harjoittelu auttaa sinua tiedostamaan lantionpohjan toimintaa paremmin, joka motivoi harjoitteluun. Harjoittelu perustuu aina jokaiselle yksilöllisesti laadittuun hoitosuunnitelmaan, jonka etenemistä seurataan.
Tutkimisen ja harjoittelun apuvälineenä voidaan käyttää EMG biopalauteharjoittelua, josta asiakas saa välittömän visuaalisen palautteen lantionpohjan lihasten toiminnasta.

Toimiva lantionpohja on tärkeä osa hyvinvoivaa kehoa. Hyvinvoiva lantionpohja on kivuton, mutta tunteva. Lihaksista löytyy kaikki perusvoimaelementit –voimaa, kestävyyttä ja nopeutta sekä rentoutumiskykyä. Lantionpohjan aktivoituessa sen supistuksen suunta on ylöspäin ja se pystyy reagoimaan siihen kohdistuviin paineisiin. Lantionpohjan kunnosta huolehtiminen kuuluu kaiken ikäisille naisille läpi elämän.

Varaa aika!

 

Jätä kommentti